Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) poate continua lucrarile pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda. Instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino. Actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al familiei Bildirescu nu se suprapune peste amplasamentul ANL

Agentia Nationala pentru Locuinte a obtinut la termenul din data de 2 august, anul curent, (dosar nr. 8834/301/2006) continuarea lucrarilor pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda. Ca urmare a actiunilor intreprinse de ANL instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino, a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari.

In urma cererilor de retrocedare depuse de catre Ion Radu Fotino si a actiunii intentate de catre acesta impotriva Comisiei locale Voluntari pentru stabilirea dreptului de proprietate si ANL, lucrarile de constructie au fost sistate prin sentinta civila nr. 7991/29.08.2006 a Judecatoriei Sectorului 1 in luna septembrie 2005. In aceste conditii, ANL a facut demersurile necesare pentru desfiintarea masurii de sistare a lucrarilor.

Descoperirea actului de proprietate al presupusilor autori ai lui Fotino (familia Bildirescu) i-a permis Agentiei Nationale pentru Locuinte sa promoveze cererea de revizuire a sentintei civile nr. 7991/29.08.2005, prin care Agentia a solicitat schimbarea acesteia in sensul respingerii ca neintemeiata a actiunii lui Fotino. Actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al familiei Bildirescu nu se suprapune peste amplasamentul ANL.

"Actele pe marginea carora se revendica terenul din Voluntari sunt false"

In consecinta, Agentia Nationala pentru Locuinte si Asociatia Detinatorilor de loturi in Cartierul Henri Coanda au formulat o cerere de ordonanta presedintiala pentru deblocarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari (Dosar nr. 5327/2006 - Judecatoria Buftea). La termenul din 02.08.2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie.

"Am pornit in acest proces pentru a dovedi ca actele pe marginea carora se revendica terenul din Voluntari sunt false. Proiectul nu putea fi abandonat si acest lucru a fost lamurit - justitia romana a decis desistarea lucrarilor de construire in cartierul Voluntari. Ne bucuram pentru hotararea corect adoptata si pentru faptul ca justitia si-a facut in acest caz pe deplin datoria. Desistarea lucrarilor de constructie este un pas foarte important pe care il asteptau toti beneficiarii din zona Voluntari a cartierului Henri Coanda. In cel mai scurt timp ANL va relua lucrarile si pe aceasta zona si vom incerca sa recuperam timpul pierdut ", precizeaza Gheorghe Popescu, director general al ANL. Lucrarile de constructie in zona Voluntari a cartierului Henri Coanda vor fi reluate in cel mai scurt timp.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.