Judecatoarea CSM Florica Bejinaru a primit cadou un certificat alb din partea CNSAS, dintr-o eroare de calcul al voturilor. Haosul juridic din CNSAS a dat si alte “roade”.

Dupa ce in primavara au votat cu majoritate de voturi ca a facut politie politica (cu sase voturi pentru si trei abtineri), pe 6 iulie, cind i-au analizat contestatia, membrii Colegiului CNSAS si-au schimbat pozitia fata de judecatoarea Florica Bejinariu. Dintre cei opt membri prezenti, doar patru au votat pentru admiterea contestatiei (Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu, Florian Chiritescu si Laurentiu Tanase), doi pentru respingerea ei (Corneliu Turianu si Dragos Petrescu), iar alti doi s-au abtinut. Desi patru nu reprezinta majoritatea din opt, decizia a fost pentru admiterea contestatiei si judecatoarea a primit certificat alb.

La fel si in cazul Voiculescu, unde au fost trei voturi din noua pentru admiterea constestatiei, nu s-a intrunit majoritatea necesara pentru luarea deciziei si solicitarea a fost respinsa. O situatie similara a fost si in cazul deputatului liberal Titus Gheorghiof, care initial a primit verdict de politie politica, insa i s-a admis contestatia fara sa aiba o majoritate, cu doar patru voturi pentru, doua impotriva si trei abtineri. Si el a primit aviz favorabil. Sint trei situatii in care s-au luat decizii fara sa se implineasca majoritatea ceruta de Regulamentul CNSAS.

"Nu am sesizat ca nu s-a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti. S-a gindit ca patru este cel mai mare numar de voturi exprimate la fel", spune juristul Corneliu Turianu, membru al Colegiului. "Este o interpretare posibila aceasta", spune si Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvint al CNSAS.

O Directie juridica de carton

Directia juridica a institutiei nu a sesizat insa greseala, ca nu s-a intrunit majoritatea pentru admiterea contestatiei in cazurile Bejinaru si Gheorghiof. Ca urmare, deciziile au fost luate, practic, invers decit o arata rezultatul real al votului. In cazul judecatoarei Bejinaru, careia i-a fost deja trimisa decizia in urma cu trei zile, eroarea nici nu mai poate fi corectata. "Singura care ar putea contesta decizia ar fi doamna Bejinaru, insa acest lucru, evident, nu se va intimpla. O noua supunere la vot s-ar putea face doar daca ar exista noi probe", este de parere Corneliu Turianu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.