"Eu, astazi, am o misiune. Sunt ecologist", i-a anuntat, ieri, presedintele Traian Basescu pe turistii uluiti ca au dat nas in nas cu seful statului pe vaporasul care facea naveta intre Tulcea si Sf. Gheorghe. Pe acest vaporas si-a inceput Basescu colaborarea cu Organizatia "Salvati Delta", organizatie care si-a propus sa-i convinga pe turistii care vin la gurile Dunarii sa stranga nenumaratele gunoaie care polueaza aceasta rezervatie naturala. in consecinta, seful statului a ajutat la impartirea catre turisti a unor kituri de curatenie. Fiecare kit continea o sapca, manusi, o mica grebla si saci de plastic.

Publicul-tinta pe care Basescu si-a propus sa-l convinga sa ecologizeze delta, utilizand aceste kituri, a fost format, in marea sa majoritate, din copii. "Aici e grebluta cu care strangi gunoaiele. Aici sunt manuselele si saculetul de plastic. Este trusa de omulet care iubeste delta", i-a spus presedintele Romaniei unui copilas de patru-cinci ani care il asculta cu multa atentie. Dupa ce a oferit aceasta lectie, Basescu a tinut sa verifice daca ceilalti participanti si-au si insusit-o in mod corespunzator. "Ce trebuie sa faci?", l-a intrebat el pe unul dintre copii. "Sticle, peturi...", a raspuns acesta, cu multa timiditate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.