Patronii firmei Patiprod de pe platforma Codlea, punctul de pornire al celui de al doilea val de gripa aviara, au solicitat Autoritatii Veterinare despagubiri pentru pasarile ucise de autoritati, a declarat, ieri pentru NewsIn, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

"Mi s-a parut un mare tupeu din partea patronilor sa solicite despagubiri, in contextul in care ei sunt responsabili cu raspandirea gripei aviare din primavara", a precizat Flutur.

Patronii firmei Patripod au solicitat Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor despagubiri pentru toate pasarile ucise de autoritati, ca masura de combatere a gripei aviare. "Nu au avut curaj sa vina la mine sa-mi ceara acesti bani, dar din cate stiu cei de la Autoritatea Veterinara le-au spus clar ca nu pot sa primeasca despagubiri pentru ca nu au indeplinit conditiile de biosecuritate", a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit raportului intocmit de ANSVSA, gripa aviara a avut ca punct de plecare ferma de curcani Dealul Frumos ce apartine firmei Patiprod Codlea care nu a respectat conditiile de biosecuritate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.