Principalul motiv pentru care ex-deputatul PSD Gabriel Bivolaru ramane in inchisoare este tratamentul preferential de care a avut parte dupa gratii. Cererea de eliberare conditionata a lui Gabriel Bivolaru a fost respinsa, in 26 iulie, de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Inainte de a se pronunta, magistratii au studiat o nota a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (care a intrat si in posesia agentiei Mediafax), care continea informatii despre regimul penitenciar de la Drobeta Turnu-Severin al fostului deputat.

Pesedisti, manelisti si recompense

Gabriel Bivolaru a beneficiat, conform notei ANP, de trei vizite suplimentare (una aprobata de directorul penitenciarului, inspector-sef Vasile Burcu, iar celelalte doua de catre directorul adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, inspector-sef Sever Sama), operate in fisa de evidenta. In plus, Bivolaru a mai primit doua vizite, care nu au fost operate in documentele specifice de evidenta.
In 23 decembrie 2005, Bivolaru a fost vizitat de manelistii Vali Vijelie si Adi de la Valcea, cu ocazia unui spectacol organizat in unitate la initiativa fostului deputat. Daca inainte de Craciun l-au vizitat manelistii, dupa Revelion, in 5 ianuarie 2006, Bivolaru a fost vizitat de fostii colegi de partid.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea si viceprimarul Drobetei Turnu-Severin, Constantin Gheorghe (PSD), s-au intalnit cu detinutul Bivolaru, din dispozitia directorului Vasile Burcu, la clubul unitatii, nu in cadrul sectorului vizite. Mai mult, prezenta celor doi oameni politici nu a fost inregistrata in registrele specifice.

Pe langa intalnirea cu prietenii, conducerea penitenciarului i-a asigurat lui Bivolaru si patru recompense cu suplimentarea dreptului la pachet si vizite. Din cele patru, doua recompense sunt datate in aceeasi zi, 8 februarie 2006, pentru "munca depusa la punctul de lucru Rilug" - zece zile castig in ianuarie - si pentru "participarea la personalizarea spatiilor unde se desfasoara activitati socio-educative cu detinutii - doua zile castig in februarie.

Favorurile se platesc

In nota ANP se arata ca recompensele acordate lui Bivolaru in aceeasi zi determina suspiciuni cu privire la corectitudinea aprobarii acestora. "Verificarile efectuate au scos in evidenta serioase deficiente in indeplinirea atributiilor de serviciu de catre directorul unitatii, inspector-sef Vasile Burcu, si inspector-sef Sever Sama, director adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, fapt pentru care apreciem ca sunt intrunite conditiile necesare pentru sesizarea comisie de disciplina din cadrul ANP pentru neglijenta manifestata in indeplinirea atributiilor de serviciu si atitudine toleranta fata de comiterea de abateri disciplinare de catre subordonati", se afirma in nota ANP. In urma acestor fapte, directorul Vasile Burcu a fost revocat din functie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.