Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri ca omul de afaceri Ovidiu Tender sa fie cercetat, in continuare, in stare de arest. Curtea de Apel a admis recursul declarat de procurori impotriva revocarii arestarii omului de afaceri, dispusa de Tribunalul Bucuresti pe 5 iulie. Magistratii au judecat recursul, saptamana trecuta, dar au amanat pronuntarea pentru data de 7 august.

In timpul dezbaterilor, avocatul lui Tender, Gheorghita Mateut, a solicitat judecatorilor respingerea recursului declarat de procurori si punerea in libertate a omului de afaceri. El a spus ca expertiza financiar-contabila arata ca in acest dosar nu a fost creat nici un prejudiciu societatii SC Carom SA, asa cum sustineau anterior reprezentantii Parchetului. Ovidiu Tender a fost arestat la inceputul lunii martie, procurorii invocand ca acesta a incercat sa influenteze ancheta in dosarul "Rafo-Carom".

Omul de afaceri este urmarit penal in dosarul "Rafo-Carom", alaturi de Marian Iancu, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si pentru constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. De asemenea, cei doi sunt acuzati de procurori ca au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 270 de milioane de lei. Procurorii au finalizat ancheta in dosarul "Rafo-Carom", urmand sa trimita cauza spre judecare in instanta, dupa ce vor prezenta inculpatilor materialul probator.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.