"Daca ai basca, de ce ai basca, daca n-ai basca, de ce n-ai basca. Uite asa ma ancheteaza si pe mine actualul Guvern. Cind am retrocedat, ma ancheteaza de ce am retrocedat, cind nu am retrocedat, vad ca ma ancheteaza de ce n-am retrocedat", a declarat primarul Radu Mazare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a respins, duminica, acuzatiile privind refuzul de a retroceda unele terenuri si cele privind prejudiciul de sase milioane de euro, spunind ca sunt "minciuni", iar anchetatorii sunt "slugoi politici", care il vor "pupa in fund".

"Daca ai basca, de ce ai basca, daca n-ai basca, de ce n-ai basca. Uite asa ma ancheteaza si pe mine actualul Guvern. Cind am retrocedat, ma ancheteaza de ce am retrocedat, cind nu am retrocedat, vad ca ma ancheteaza de ce n-am retrocedat", a declarat primarul Radu Mazare. Primarul Radu Mazare si alti 11 angajati ai Primariei constantene sunt acu-zati ca ar fi refuzat sa retrocedeze imobilele revendi-cate pe cale judecato-reas-ca, precum si ca ar fi efectuat schimburi de terenuri in defavoarea municipalitatii si ar fi atribuit contracte fara licitatii. Cei 12, prin faptul ca si-ar fi incalcat atributiile de serviciu, ar fi produs un prejudiciu de peste sase milioane de euro, ceea ce atrage competenta Directiei Nationale Anticoruptie de cercetare a faptelor functionarilor. Radu Stefan Mazare - edilul sef al Constantei, Constantin Racu - director adjunct al Directiei Administratie Publica Locala din cadrul Primariei, Daniela Ramona Dospinescu - seful Directiei Patrimoniu, precum si alti noua functionari ai Primariei municipiului Constanta sunt cercetati pentru abuz in serviciu.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anuntat, duminica, ca, in perioada 2003-2005, cele 12 persoane, ``constituiti intr-un grup infractional organizat``, nu au retrocedat unele bunuri imobile care apartineau unui agent economic, cu toate ca existau sentinte civile definitive in acest sens.
IGPR informeaza ca exista indicii cu privire la faptul ca acestia au efectuat schimburi de terenuri in defavoarea municipalitatii sau au atribuit unele contracte, din fondurile publice, pe baza unor licitatii formale, producind un prejudiciu care depaseste sase milioane de euro. "N-am fost niciodata intrebat de nimeni de la IGP, tot ce e trecut acolo sunt niste prostii. Schimburi de terenuri face Consiliul Local, nu face primarul municipiului", a declarat in replica Radu Mazare.

"Niste facaturi politice si am ceva sa le transmit acestor slugoi politici care sunt in institutiile statului, acestor militieni si procurori, care efectueaza cercetari la ordin: Ma vor pupa in fund" a mai spus Mazare. La finalul declaratiei facuta la o terasa de pe plaja din statiunea Mamaia, Radu Mazare a precizat ca va candida si in 2008 pentru postul de primar.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.