Doi dintre copiii lui Omar Hayssam, care voiau sa ajunga in Siria, au fost opriti de politistii de frontiera pe Aeroportul ,,Henri Coanda’’.

Ieri-dimineata, in jurul orei 3.00, Adela Omar si-a condus doi dintre copii, in virsta de 14, respectiv 16 ani, la Aeroportul "Henri Coanda", pentru a-i trimite la Damasc, cu o cursa aeriana. Sotia lui Omar Hayssam spune ca nu intentiona sa plece impreuna cu copiii in calatorie si ca i-a insotit doar pina la aeroport.

Politistii de frontiera spun insa ca baietii, desi aveau pasapoarte, nu indeplineau conditiile legale pentru a calatori in strainatate, intrucit nu erau insotiti de un adult, asa cum prevede legea. De asemenea, in acordul scris al ambilor parinti, dat printr-o procura notariala datata 14 iunie, doar declaratia Adelei Omar, mama copiilor, corespundea prevederilor legale. In cea a lui Hayssam, in schimb, nu erau specificate destinatia si nici persoana care ar fi trebuit sa-i aiba pe copii in grija pe durata calatoriei. Ca urmare, baietilor lui Hayssam nu li s-a permis iesirea din tara.

"Au mai plecat din tara singuri!"

Adela Omar spune ca procura notariala semnata de sotul sau a fost intocmita cu mult timp in urma, cind acesta se afla internat la spitalul de oncologie. "Copiii intentionau sa plece atunci in vacanta, dar nu s-au mai dus. Procura a ramas si am folosit-o acum. Nu erau trecute destinatia si nici insotitorul, dar asta nu ni s-a parut o problema, pentru ca au mai plecat din tara singuri si cind era sotul meu arestat. Si tot cu o procura pe care nu erau trecute destinatia si nici persoana care trebuia sa-i insoteasca.

Stiu ca m-au pus atunci sa completez destinatia si pe procura sotului, iar insotitor ni s-a dat de la aeroport pentru a fi supravegheati", ne-a declarat Adela Omar. Ea mai spune ca baietii urmau sa fie preluati la destinatie de bunicii lor sau de alte rude din Siria, iar in avion se aflau mai multi prieteni de familie care aveau aceeasi destinatie si ca nu avea motive sa-si faca probleme. Carmen Omar, sotia fratelui lui Hayssam, avocat de profesie, spune ca stie ca "procura nu era tocmai buna", dar nu intelege pentru ce se face atita vilva in jurul nepotilor sai, care sint foarte afectati de aceasta situatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.