Dupa ce s-a stabilit ca Florin Ioan Lesch, ti-narul din Lugoj, ju-detul Timis, are discerna-mint si poate fi acuzat de terorism, pentru ca a incercat sa arunce in aer o ma-sina capcana in Timisoara, cere judecatorilor sa fie pus in libertate. El sustine ca dosarul sau este o farsa instrumentata de serviciile secrete si ca nu a vrut decit sa isi schimbe sistemul de alimentare de la masina, de pe benzina pe gaz, in-formeaza RomNET. Lesch a declarat ca afirmatia SRI conform careia a aderat la o organizatie terorista este falsa.

Potrivit anchetatorilor, Lesch este simpatizant al Organizatiei Fratii Musulmani, s-a convertit la islamism in urma cu doi ani, in timpul unei excursii in Bosnia, si dorea sa se razbune pe romani pentru ca s-au aliat cu americanii. El avea chiar si un site pe Internet si a trimis imagini la televiziuni din tara si strainatate cu mesaje de sustinere a aparatorilor islamului.

Lesch, in virsta de 28 de ani, a fost arestat de lucratorii SRI si procurorii de la DIICOT Timisoara in apropiere de Buzias in timp ce se indrepta spre Timisoara cu un autoturism in care avea doua butelii de aragaz si pe care, conform declaratiilor anchetatorilor, intentiona sa le detoneze intr-o zona aglomerata prin intermediul unui dispozitiv controlat printr-un telefon mobil. Barbatul era monitorizat de jumatate de an, deoarece postase pe Internet si transmisese la mai multe televiziuni nationale si internationale, printre care CNN si Al-Jazeera, mai multe imagini in care aparea cu cagula pe cap si cerea dreptate pentru islamisti.

El a fost dus luni noaptea la Parchetul de pe linga Curtea de Apel, unde a fost audiat timp de mai multe ore. Barbatul le-a declarat anchetatorilor ca prin actiunea lui ar fi vrut sa determine autoritatile romane sa retraga trupele din Irak. Alte doua persoane au fost audiate in acest caz, dar au fost eliberate, din lipsa de probe.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.