Ca la orice prada mare, afacerea de un miliard de euro a atras in joc si oameni din sfera politicului. Procesele se tin lant. ANL nu pare sa aiba vreun interes sa castige aceasta lupta. Singurii care pierd sunt contractantii si statul roman

La 22 aprilie 1935, Tribunalul Ilfov, Sectia Notariat autentifica actul de imparteala si planul de partaj al mosiilor Adancata, din comuna Beltiori - Teleorman si Pipera Tatarani, din comuna Colentina - Ilfov, foste proprietati ale Paulinei Bildirescu. Astfel, cei cinci copii ai Paulinei Bildirescu intra in posesia mostenirii.

Averea imobiliara era compusa din Mosia Pipera Tatarani, care avea o suprafata de peste 163 de hectare de teren arabil, balta si conac, in timp ce mosia Adancata, din judetul Teleorman, avea o intindere de 144 de hectare. Copiii Paulinei Bildirescu au apelat la inginerul Emil Petrinii pentru trasarea loturilor si prin tragere la sorti si-a luat fiecare partea de mosie. Inginerul Emil Petrinii imparte mosia Pipera in patru parcele. Elena Codin Stefanescu, Lucian Bildirescu, Eliza Lazarescu si Ana Boamba au tras la sorti cate o parcela din mosia Pipera. Iar lui Nicolae D. Bildirescu i-a revenit mosia din Teleorman. In anul 1948, Ana Boamba impreuna cu Lucian Bildirescu a vandut aproximativ 3 hectare din terenul mostenit, la nord de soseaua Tunari.

Lucian Bildirescu a murit in anul 1972, fiind mostenit de sotia lui, Adina Bildirescu, si nepotul lui, Radu Lazarescu. Radu Lazarescu moare la randu-i in anul 1989. La 11 ani dupa moartea acestuia, Fotino Ion Radu care sustine ca a locuit in aceeasi casa cu defunctul a depus prima cerere de revendicare a unui teren dandu-se drept unic mostenitor al averii Paulinei Bildirescu si tuturor copiilor ei. Ce legatura exista intre acesta din urma si mosieri numai Fotino ne poate spune. Pana ieri, cand a aparut la redactie cu o harta care ilustra arborele genealogic si o copie dupa testamentul olograf, nici macar Andra Rasnoveanu, mandatara acestuia, si presupusa nepoata, nu a stiut sa ne explice clar cum e oranduiala, care este arborele genealogic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.