Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, precum si viceprimarul din acelasi oras, Nicolae Dicu, au fost trimisi, ieri, in judecata pentru luare de mita, si complicitate la luare de mita.
Procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a primarului municipiului Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, pentru luare de mita si a viceprimarului Nicolae Dicu, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

Procurorii au stabilit ca, in perioada aprilie - iulie 2006, primarul Mircia Gutau a pretins de la denuntator, actionar majoritar al unei societati comerciale, suma totala de 50.000 EURO, atat in mod direct, cat si prin intermediul inculpatului Nicolae Dicu, viceprimar al Municipiului Ramnicu-Valcea. Potrivit DNA, Nicolae Dicu a primit efectiv de la denuntator suma de 25.000 EURO, pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism, vizand un teren situat in municipiului Ramnicu-Valcea. In urma unei intelegeri anterioare intre cei doi , o parte din suma de bani primita de la denuntator urma a fi remisa, prin intermediul inculpatului Nicolae Dicu, primarului Mircia Gutau, intrucat, in aceasta calitate, acesta din urma avea printre atributiile de serviciu si emiterea unor acte de natura celui solicitat de catre denuntator. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Valcea, mai precizeaza comunicatul DNA.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.