Dupa mai bine de trei ani de asteptari, Palatul de Justitie din Bucuresti isi redeschide portile pentru a gazdui Curtea de Apel Bucuresti si Judecatoria Sectorului 5

Potrivit Mediafax, incepand cu 1 septembrie, in incinta cladirii vor functiona Sectia penala (cu trei sali - "Vintila Dongoroz", "Ioan Tanoviceanu" si "Vasile Papadopol"), iar Sectia civila ("Constantin Hamangiu", "Traian Ionascu" si "Ilie Stoenescu").

Nume de magistrati, avocati si profesori de Drept reputati vor avea si Sectia de proprietate intelectuala ("Iolanda Eminescu"), Sectia Comerciala ("I.M. Sfintescu" si "I.L. Georgescu"), precum si sala Judecatoriei Sectorului 5 ("Andrei Radulescu") situata la parterul cladirii.

Palatul Justitiei va mai adaposti o sala pentru litigii comerciale si de munca ("Istrate Micescu") si doua sali pentru contencios administrativ ("Paul Neculescu" si "Vasile Lascar"), precum si o sala de litigii de munca ("Sanda Ghimpu").

Tot in toamna, in sediul Tribunalului Bucuresti, din imediata vecinatate a Palatului de Justitie, se vor muta instantele judecatorilor sectoarelor 1 si 4, aflate in prezent intr-o cladire de pe strada Stavropoleos.

In octombrie sau noiembrie ar putea fi inaugurat si noul Palat al Justitiei, din cladirea fostului magazin Junior, cladire in care se vor muta instantele Tribunalului Bucuresti si ale Judecatoriei Sectorului 2.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.