Desi exista un document al SRI care arata ca Razvan Theodorescu ar fi avut dosar ca "sursa PCR", unii membri ai CNSAS pledeaza pentru o decizie favorabila a Colegiului privind politia politica.

Constantin-Ticu Dumitrescu a declarat in urma cu citeva zile, la Realitatea TV, ca fostul ministru al Culturii Razvan Theodo-rescu a lucrat ca "sursa" pentru Securitate in perioada comunista. Declaratia intareste, astfel, ipoteza lansata, in urma cu o luna, de cotidianul "Romania libera".

"Cazul Razvan Theodorescu este clar. A fost sursa si dosarul Domniei sale, asa cum reiese dintr-un document, a fost ars", a sustinut Ticu Dumitrescu.

Raport secret

Documentul la care acesta a facut referire este un raport secret al SRI, din 18 aprilie 1991, intocmit de o comisie care a anchetat distrugerea in perioada Revolutiei, a unor dosare ale fostei Securitati. Din informatiile oferite de ofiterii care, din proprie initiativa sau la ordin, au distrus dosare de Securitate, angajatii SRI ar fi reusit sa refaca lista celor arse. Intre cei care au fost asa-zise "surse PCR", apare mentionat si numele lui Razvan Theodorescu, cu data nasterii si numele parintilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.