Inainte de plecarea spre SUA, seful statului s-a rafuit cu „grupurile de politicieni” care utilizeaza scandalul Hayssam ca arma anti-Cotroceni.

"Ne place sa nu se schimbe sistemul - si aici este marea batalie pe care o duc grupuri de politicieni in aceste zile -, ci presedintele. Iar eu spun: sistemul trebuie schimbat", a atras atentia Basescu, pe Aeroportul "Henri Coanda", aratind ca adversarilor sai le pasa prea mult de razboiul cu el.

Freaca ridichea serviciilor

Mai mult, seful statului a criticat dur atitudinea serviciilor secrete in incercarea lor de a-si pasa responsabilitatile. "Devenim penibili de doua ori, o data pentru ca un om acuzat de terorism a reusit sa plece, si a doua oara pentru ca fiecare institutie incearca sa arate cit de lipsita de responsabilitati este in aceasta chestiune", sustine Basescu. "Am observat ca s-a gasit solutia. Daca SRI, SIE, DGIPI nu au nici o responsabilitate si sint dubii din cauza legilor neclare, s-a rezolvat problema: este Comunitatea Nationala de Informatii, care, va pot spune, are 36 de scaune si circa 20 de calculatoare, ofiteri dati din toate serviciile si, la o distanta de 48 de ore fata de momentul la care s-a transmis informatia, reuseste sa faca o sinteza a informatiilor care tin de siguranta nationala".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.