Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost chemat, ieri, la Parchetul General pentru a lua la cunostinta acuzatiile ce i se aduc, dar si dovezile anchetatorilor impotriva sa. Numai ca prezentarea materialului de urmarire penala in cazul lui Patriciu, dar si a altor inculpati din dosarul Rompetrol, nu se poate face dupa o zi pe alta intrucit dosarul este unul extrem de voluminos.

Multimiliardarul prevede o perioada de "hartuire"
Asadar, din intilnirea multimiliardarului cu procurorii a rezultat doar o agenda a prezentarii acuzatiilor, lucru care s-ar putea intinde pe parcursul a citorva saptamini. Pe de alta parte, Dinu Patriciu a tinut sa atraga atentia ca pentru el ar putea urma o perioada de "hartuire", declarindu-se nemultumit ca in prima faza doar o parte din dosar va ajunge in instanta. "Nu tot dosarul va fi trimis acum in instanta. Se intentioneaza trimiterea in instanta a unei mici parti din dosar", a mai spus Patriciu.

In perioada urmatoare, Patriciu va fi citat de mai multe ori la Parchetul instantei supreme, pentru a lua la cunostinta de probele pe care anchetatorii le vor prezenta in instanta. Astfel, el va fi instiintat cu privire la toate acuzatiile aduse in dosarul Rompetrol, atit cu privire la piata de capital si la infractiunile economice, cit si cu privire la creanta din Libia, astfel cum acestea vor fi prezentate magistratilor.

La fel se va intimpla si cu ceilalti invinuiti din dosar. Patriciu este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave - in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata - contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala - in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, complicitate la vinzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate - tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave - valorificarea creantei din contractul EPSA.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.