Politistul este si el un om ca oricare altul. Vara sufera de cald si iarna de frig. Din acest motiv, mai marii Politiei Romane au gandit un echipament de iarna de zile mari: o haina imblanita, o caciula de nutrie, o manusa etc. Zis si facut! Numai ca marea majoritate a licitatiilor organizate de inspectoratele de politie judetene, pentru achizitia hainelor calduroase, au fost castigate de o societate bihoreana... cu numai doi angajati!

Firma SC Rovex Prod SRL isi are sediul intr-un apartament de bloc din orasul Alesd, fapt care nu a contat prea mult cand a castigat licitatia de la IJP Timis, urmand sa primeasca 80.000 de euro pentru "echipamente polare". Cum a reusit un serele, cu doi angajati, sa-i "bata" la licitatie pe marii producatori de haine pentru politisti, nu e nimic prea complicat.

Simplu: firma este subcontractantul unei societati de stat, adevaratul producator de haine si caciuli pentru oamenii legii. Asa se face ca politistii timiseni dau zeci de mii de euro din bugetul de stat unui minuscul serele, care, de fapt, nu este altceva decat intermediarul de vanzari, contra unui comision baban, al firmei producatoare de stat, recent privatizata. Paradoxal, potrivit Codului fiscal, chestiunea este perfect legala.

In vara anului trecut, IJP Timis a anuntat firmele producatoare de pretutindeni ca este interesat de achizitionarea de scurte de blana si de costume de tergal si camgarm. Prompte, societatile interesate si-au trimis ofertele. Astfel, la data de 30 august 2005, la sediul IJP Timis s-au deschis plicurile cu oferte. La licitatia pentru scurte de blana au participat Vidra Confex SA Hunedoara si Rovex Prod SRL din Alesd-Bihor.

Firma bihoreana a castigat licitatia si are acum de incasat, cu tot cu TVA, de la politia banateana, suma de 89.821 de euro. In schimb, la licitatia pentru costumele de tergal si cangarm s-au prezentat trei societati: Mister S SRL din Arad, Eurouniform SRL Zimnicea si SC Kuni-Tex SRL din Timisoara. A castigat firma aradeana, care ar fi trebuit sa incaseze de la IJP Timis peste 60.000 de euro. Contractul semnat cu Mister S din Arad a fost intre timp reziliat. Motivul? Seful IJP Timis, comisarul-sef Cristinn Lapadat spune: "Contractul cu nr. 59389/2005 cu SC Mister S SRL Arad nu s-a derulat, intrucat autoritatea contractanta, din motive obiective, nu a putut asigura materia prima, necesara pentru confectionarea costumelor de tergal si cangarm, contractul fiind reziliat".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.