In timp ce agentiile de turism il vor demis pe Ovidiu Marian, ministrul Berceanu l-a felicitat.

Intr-un interviu aparut in revista "Capital", Ovidiu Marian (foto), seful Autoritatii Nationale pentru Turism, a criticat aspru managementul de pe litoral, precum si cel practicat de agentiile de turism, pe care le-a numit "o fosta florarie sau un fost chiosc de ziare in care se fac afaceri". Presedintele ANT a mai spus ca litoralul e "pata neagra a turismului romanesc", pentru ca "sint smecheriti oamenii de pe acolo... smecherii si tunarii aia de pe litoral, care lucreaza la negru, o buna parte din ei".

Raid cu sabii si magnati neascultatori

Problema semnalata de Marian este privatizarea defectuoasa a hotelurilor de pe litoral, care au fost achizitionate pentru a fi vindute dupa integrarea in UE cu "trei-patru milioane de euro" sau pur si simplu pentru a avea "garantii imobiliare", in care nu investesc neaparat. Intr-un puseu de sinceritate, Ovidiu Marian a declarat ca "m-am saturat de litoralul asta!" si a rabufnit: "Nu mai pot sa fac turismul ma-sii. Ma ... in el de turism! Sa si-l ia cine vrea sa-l conduca!".

Ovidiu Marian a enumerat citeva dintre problemele, uneori din sfera absurdului, cu care s-a confruntat si care l-au adus intr-un punct-limita: "Eram pe litoral si primesc telefoane la unu noaptea ca e o discoteca cu muzica la maximum. Ma duc la 200 de metri de ea si-mi bate inima 'pe invers>>. Si care era discoteca? Doua boxe cit usa mea, noaptea, linga mare, pe nisip. Si o mare de oameni, 500 de oameni, si linga ei o mare de saci de gunoi. Muzica. Si toti, drogati. Du-te tu ca ministru la aia 500 de oameni, la DJ, si zi-le: 'Inchideti discoteca, ca va maninc!>>... Oamenii mei ma suna ca nu se mai duc sa-i verifice, ca vin aia cu sabiile... si gasesc cind intra in camera cutite pe noptiera si amenintari. Si tu mai vrei sa faci turism?". Solutia lui Ovidiu Marian: "Impuscati!".