Ministerul Educatiei a scos la concurs 70.000 de posturi didactice vacante, dintre care numai 13.820 titularizabile. La concurs s-au inscris 59.250 de candidati. In majoritatea judetelor concursul incepe astazi, iar maine se vor sustine probele in limba materna. Exista 8 judete in care se piloteaza descentralizarea si in care exista proceduri de examen diferite.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei ia salariu degeaba

"Subiectele s-au transmis in siguranta, dar nu stiu amanunte", atat a putut sa spuna despre examenul de titularizare purtatorul de cuvant al MEdC, Mircea Muresan, platit din bani publici sa informeze opinia publica. Ziarul Adevarul a aflat, insa, din surse ministeriale si de la inspectorii scolari generali cum anume s-au transmis subiectele. "Noi am luat subiectele de la minister ieri (n.r. - sambata, 15 iulie), la ora la care am fost programati. Am primit CD-ul cu subiecte, sigilat, si un jandarm ne-a insotit pana la inspectorat.

Aici, totul a fost securizat: camera in care se afla CD-ul este inchisa si sigilata, cu patrula pe hol, iar institutia in sine este si ea patrulata. Maine (n.r. - astazi), dupa extragerea variantei de subiecte, vom primi si parola necesara, informaticianul va intra in calculator, va utiliza parola, va lista subiectele, dupa care il vom alege pe cel extras la minister. Varianta respectiva va fi introdusa in plicuri, sigilate si ele, va fi inmanata reprezentantilor centrului de examen si va pleca inspre centre, tot in prezenta jandarmilor. Dupa ce lucrarile vor fi ambalate si sigilate, vom afla centrele universitare in care se corecteaza si lucrarile vor pleca spre ele, cu tot cu paza!", ne-a declarat unul dintre inspectorii scolari generali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.