Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu Rutier, au descoperit, intr-un autocamion incarcat cu marfuri din Emiratele Arabe Unite, 1.080 minicalculatoare si 38 figurine din metal galben incrustate cu cristale purtind inscriptia "Swarovsky", susceptibile a fi contrafacute, a caror valoare de comercializare, la pretul produselor originale, se ridica la aproximativ 200.799,4 RON (2 miliarde ROL), informeaza un comunicat al Inspectora-tului General al Politiei de Fron-tiera, remis RomNET.

Astfel, la data de 13.07.2006, in jurul orei 16.00, la PTF Giurgiu Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul turc P. Yusuf, de 39 ani, sofer al unui autocamion incarcat cu diverse bunuri electronice, textile si de alta natura, de la o firma din Emiratele Arabe Unite, pentru o firma din Republica Moldova.

Actionind in baza analizei de risc, lucratorii vamali si politistii de frontiera giurgiuveni au procedat, in exercitarea atributiilor prevazute de lege, la efectuarea unui control amanuntit asupra automarfarului, deoarece in urma verificarilor documentelor existau suspiciuni cu privire la marca produselor si originea acestora. In urma controlului, echipa comuna a descoperit 1.080 minicalculatoare inscriptionate "Citizen", precum si 38 bucati figurine metal galben, reprezentind diferite animale si flori, incrustate cu pietre incolore, avind inscriptionate pe ambalaj si etichete "Cristale Swarovsky placate cu aur de 24 K", susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala a marcilor in cauza.

Intrucit la nivelul A.N.V. exista depuse cereri de interventie pentru aceste marci, bunurile susceptibile a fi contrafacute au fost retinute de catre autoritatea vamala, conform prevederilor Legii nr. 344/2005 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmind a fi luate masurile legale care se impun.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.