Guvernul a blocat toate fondurile olimpice, motivind ca banii s-au cheltuit la inundatii.

Inundatiile cu care s-a confruntat Romania in ultimele saptamini vor afecta, indirect, si sportul romanesc. In dorinta de a-i ajuta pe sinistrati, Guvernul a decis sa blocheze fondurile solicitate de forul olimpic roman pentru continuarea lucrarilor de constructie la Complexul Sydney 2000 de la Izvorani.

De asemenea, Agentia Nationala pentru Sport nu a primit nici un sfant la rectificarea bugetara, iar Loteria Romana si-a orientat fondurile catre alte destinatii. In aceste conditii, termenul de finalizare a lucrarilor, preconizat cu un an inainte de JO de la Beijing, este practic compromis, sportivii fiind nevoiti sa se reorienteze catre alte locatii de pregatire.

,,Am facut o cerere la inceputul acestui an, pe care am reactualizat-o de cite ori a fost nevoie. Din nefericire, nu stiu de ce nu am primit banii. Este vorba despre 100 de miliarde de lei. Nu vom mai putea demara construirea stadionului pentru atletism si a terenurilor de tenis. Ar fi fost extraordinar sa ne putem tine de cuvint si sa organizam, aici, un cantonament centralizat, inainte de Beijing. Vom cauta insa strategii alternative. Sper sa fie doar o greseala de moment. Oricum, anul acesta este compromis. Daca-i primim in toamna nu-i vom putea folosi. Acum era termenul-limita", a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.