Situatia in care se afla presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) se complica pe zi ce trece. In dosarul in care este invinuit Alexandru Radulescu apar noi probe care il incrimineaza

A doua expertiza balistica a armei de vanatoare a stabilit faptul ca asupra tanarului, in varsta de 29 de ani, s-a tras chiar si dupa ce acesta a lesinat. Specialistii spun ca autorul a incarcat pusca de mai multe ori, ca nu a tras de la mica distanta si ca glontul a trecut prin geamul masinii. La toate acestea se adauga si faptul ca starea de sanatate a victimei s-a inrautatit. Presedintele AFAN mai are acum si grija gasirii unui nou aparator, dupa ce reputatul avocat Catalin Dancu a anuntat ca se retrage, din motive personale, din acest dosar.

Criminalistii au finalizat o a doua expertiza balistica a armei de vanatoare care a fost descarcata in capul lui Constantin Radulescu, 29 de ani, la 25 iunie a.c., pe malul lacului Vacaresti, de langa Targoviste. Specialistii au stabilit ca autorul a incarcat arma de mai multe ori, chiar si dupa ce barbatul a lesinat. Expertii spun ca a fost gasit cartus pe teava, iar presedintele AFAN nu a tras de la distanta mica, iar glontul a trecut prin geamul masinii. Expertiza fizico-chimica a fost efectuata dupa analiza alicelor gasite in autoturismul victimei.

Dupa finalizarea acestei expertize, specialistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au trimis rezultatul procurorilor Parchetului instantei supreme. De aceasta data, anchetatorii au analizat, atat alicele extrase din craniul victimei, cat si cioburile geamului prin care a tras Alexandru Radulescu. Astfel, surse autorizate sustin ca presedintele AFAN a tras prin geamul de la portiera, dar nu de la o distanta foarte mica, avand in vedere ca cioburile nu prezentau urme de pulbere sau de alta substanta asemanatoare care sa indice acest lucru.

La sfarsitul saptamanii trecute, Alexandru Radulescu a fost trimis dupa gratii pentru urmatoarele 29 de zile. Desi este bolnav de diabet, instanta a decis ca poate suporta regimul de detentie.

El este acuzat de tentativa de omor calificat si incalcarea regimului armelor si munitiilor. Avocatii lui Radulescu au contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, aceasta urmand sa fie judecata astazi. Pentru clarificarea modului in care s-a produs impuscarea tanarului Radulescu, procurorii instantei supreme vor efectua, in aceste zile, o reconstituire si vor audia toate persoanele care ar putea sa furnizeze informatii despre aceasta tragedie.

Medicii de la Floreasca, in alerta

Vineri, Alexandru Radulescu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. Atunci, avocatul sau, Catalin Dancu, a sustinut ca Radulescu a recunoscut in fata anchetatorilor ca "a baut in ziua respectiva" (25 iunie - n.r.) si ca era obosit, "deoarece, in cursul noptii, statuse cu amicii la bautura si povesti". Totodata, Dancu a spus ca Radulescu s-a enervat in urma discutiilor pe care le-a avut cu cei cinci tineri, printre care si victima. "Isi aminteste ca a tras cele doua focuri de avertisment, ca a lovit cu teava armei geamul masinii, dar nu-si aminteste cum s-a descarcat arma", a declarat Dancu.

Acesta a mai spus ca politistii ar fi solicitat un supliment la expertiza balistica, pentru a se "verifica daca masurile de siguranta ale armei fusesera blocate corect, in conditiile in care aceste masuri de siguranta se aflau in dreptul tragaciului". Expertiza balistica in acest caz, finalizata saptamana trecuta, a concluzionat faptul ca pozitia armei indica intentia agresorului de a comite fapta. Concret, arma nu s-a descarcat, asa cum sustinea Radulescu, ci pur si simplu a tras, precizeaza expertii. Procurorii damboviteni au stabilit ca Radulescu a fost exclus, din 2000, din randul membrilor vanatori ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Dambovita. Asadar, el a folosit arma fara drept.

Starea lui Constantin Radulescu, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala si operat de mai multe ori pentru extragerea alicelor din cutia craniana, se agraveaza pe zi ce trece. Barbatul, care si ieri se afla tot in coma, a fost supus unor noi investigatii deoarece are febra. La inceputul acestei saptamani, medicii au hotarat sa-i administreze antibiotice in speranta ca starea pacientului se va ameliora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.