In noaptea de duminica spre luni, inspectorii de limba romana au fost convocati de urgenta la sediul Ministerului Educatiei pentru a face alte variante de subiecte la proba scrisa de limba romana. Potrivit unor surse neoficiale, subiectele au fost transmise catre inspectoratele scolare judetene, prin internet, printr-o retea pe care Ministerul Educatiei o are cu inspectoratele din intreaga tara.

Subiectele au fost refacut e dupa ce o jurnalista de la un cotidian central a venit la Ministerul Educatiei, in noaptea de duminica spre luni, cu variantele de subiecte pe care pretindea ca le-a cumparat, la miezul noptii, de la niste copii in Piata Victoriei cu 500.000 lei vechi. Schimbarea subiectelor si transmiterea lor in tara s-a facut fara a se mai respecta metodologia de examen. Potrivit acesteia, reprezentantii fiecarui inspectorat scolar "preiau in deplina siguranta, de la Serviciul Nationale de Evaluare si Examinare, prin doi membri ai comisiei de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti, pe baza de delegatie nominala semnata de inspectorul scolar general, subiectele pentru probele scrise si baremele de evaluare si notare".

Ieri, la ora 9 dimineata, Liliana Preoteasa, director pe invatamant preuniversitar in Ministerul Educatiei, a extras varianta 2 de subiecte-refacute.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.