O masina de politie e proptita in fata Ministerului Educatiei. Dupa cinci minute mai vine una. Unde te uiti, numai jandarmi si politisti. Programati pe ore, membrii comisiilor de bacalaureat din judetele tarii intra in curtea ministerului sa ia subiectele, cu tot cu masina. Pe bancheta din spate sta la panda un jandarm. Sambata, distribuirea subiectelor pentru probele scrise ale bacalaureatului s-a facut in conditii de maxima siguranta, dupa ce, in 17 iunie, un ziarist de la Adevarul a obtinut subiectele de la testele nationale fara a fi legitimat.

Ministerul Educatiei si Ministerul Administratiei si Internelor au decis ca fiecare delegatie a inspectoratelor scolare sa fie insotita, de la inspectorat pana la MEdC si inapoi, de cate un reprezentant al Jandarmeriei Romane. Inspectorii au fost legitimati in curte, au primit ecuson si au mai fost inca o data legitimati la intrarea in sediul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE). intr-un tabel erau trecute numele persoanelor care vor ridica subiectele, ce au fost puse in saci capsati. Cladirea SNEE este dotata cu doua camere de luat vederi, una in curte si cealalta in interior.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.