RECORD MONDIAL. Dupa ce, anul trecut, japonezii din Kyoto au intrat in Cartea Recordurilor cu o coliva cantarind putin peste doua tone, anul acesta a fost randul romanilor din municipiul Orastie, judetul Hunedoara, sa stabileasca un nou record mondial.

Daca japonezii au "produs" coliva pentru a comemora victimele de la Hiroshima si Nagasaki, cei din Orastie au ales sa fabrice aceasta coliva in memoria marelui rege dac Decebal.

Bomboane pe coliva

Coliva, preparata de 23 de bucatari, a cantarit 3.363 de kilograme si a fost omologata in prezenta a peste 4.000 de persoane. Pentru prepararea ei s-au folosit 720 de kilograme de arpacas, 360 de kilograme de miez de nuca, 300 de kilograme de zahar, 150 de kilograme de biscuiti, 114 kg de lamai, 23 de bucatari au muncit la prepararea colivei de peste trei tone din care au mancat 4.000 de oameni

60 de kg de zahar pudra, 12 kg de zahar vanilat si 15 kilograme de sare. Pentru decor, au fost folosite 50 de kg de bomboane, in culorile rosu, galben si albastru.

"Dumnezeu sa-l ierte!"

Coliva a fost adusa sambata seara intr-un cort amplasat in centrul municipiului Orastie. Dupa ce a fost asezata intr-o forma dreptunghiulara cu lungimea de noua metri, latimea de 4 metri si adancimea de zece centimetri, coliva a fost ornata si apoi sfintita de un sobor format din 13 preoti. Prajitura uriasa a fost devorata de cei prezenti, care nu au uitat sa sopteasca "Dumnezeu sa-l ierte!", pentru sufletul raposatului rege dac.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.