DRAMA. Mine ar fi fost socru mare. Toni Ghirca, de 38 de ani, suferise arsuri extrem de grave pe circa 90% din suprafata corpului si nu a mai putut fi salvat.

Tragedia familiei Ghirca este cu atat mai mare cu cat fiul cel mai mare urma sa se casatoreasca maine. Pregatirile de nunta au fost anulate, familia ocupandu-se, acum, de inmormantare. Reamintim ca Toni Ghirca, alaturi de alti patru muncitori de la Mittal Steel, au fost arsi de vii in incinta Uzinei de Oxigen 2, in timp ce montau un clapet de aer.

Ancheta tragediei merge pe mai multe piste

Inspectorii de munca si procurorii nu ajunsesera, ieri, la nicio concluzie preliminara. Ei spun ca s-ar fi gasit o componenta a unei brichete, precum si mai multe truse de scule carbonizate, posibil imbibate cu grasime (uleiuri minerale). Nu este exclusa, insa, alta varianta, potrivit careia, salopetele muncitorilor ar fi avut urme de grasimi, iar concentratia mare de oxigen le-a aprins instantaneu.

Nu mai merge ca "mortul e de vina!"

Ipotezele sunt, insa, contrazise de surse din incinta
combinatului. Muncitori care ne-au cerut sa le protejam identitatea sustin ca ranitii fusesera trimisi sa blindeze o vana de la "Blocul de separare a fractiei de aer", aflata in incinta Uzinei de Oxigen 2. Pentru a face acest lucru in siguranta, era necesar ca un operator sa opreasca oxigenul din
conducta. Operatorul le-ar fi dat unda verde celor patru lacatusi. Se pare ca vana nu fusese oprita, pentru ca odata cu deschiderea acesteia, muncitorii au fost cuprinsi de flacari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.