Sorin Ovidiu Vintu a mai obtinut o amanare, de o saptamana, in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Mai mult, instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti a propus schimbarea incadrarii juridice, in sensul renuntarii la forma continuata a infractiunii.

Avocatii lui SOV s-au straduit din greu sa amane cauza, cerand un ragaz pentru studierea dosarului, invocand lipsa de procedura pentru ca ora de citare este gresita sau obiectand ca la dosar nu sunt hotararile la recursurile facute la Tribunalul Bucuresti privind cererea de recuzare si exceptia de neconstitutionalitate. Instanta a respins toate aceste cereri, urmand ca, la termenul din 5 iulie, sa fie analizata exceptia de neconstitutionalitate.

In dosarul BID, Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de fals in declaratii si uz de fals, intrucat, pentru a dobandi calitatea de actionar majoritar, in momentul constituirii bancii, ar fi declarat in fals ca sumele aduse drept aport la capitalul social sunt venituri personale, si nu credit. In 2005, Vintu a fost condamnat de instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti la 3 ani de inchisoare cu executare, dar omul de afaceri a facut apel.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.