Tribunalul Bucuresti a amanat marti, pentru data de 9 august, audierea fostului director al societatii SC RAFO Onesti SA, Marin Marin deoarece acesta nu s-a prezentat in instanta din motive medicale, suferind de ulcer. Conform avocatului sau, Marin Marin este internat in Spitalul de Urgenta din Bacau din data de 23 iunie. Magistratii vor trimite o citatie pentru termenul din 9 august la Spital de urgenta din Bacau.

In dosarul RAFO, Corneliu Iacobov este invinuit de procurorii Parchetului General de comiterea infractiunilor de spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata. Alaturi de Iacobov au fost trimisi in judecata Toader Gaureanu, Marin Marin si Liliana Luchian, pentru infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Din probele administrate de Parchet rezulta ca, in perioada 21-31 ianuarie 2003, inculpatii, in calitate de administratori (Iacobov si Gaureanu), respectiv de directori (ceilalti doi inculpati), au initiat constituirea unei asocieri in vederea savarsirii de infractiuni, urmata de savarsirea efectiva a acestora, consecinta fiind crearea unui prejudiciu in dauna RAFO Onesti de aproape 243 miliarde de lei.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov a negociat si stabilit instrainarea, in mod ilegal, a unor active din patrimoniul RAFO Onesti, preturile fiind vadit mai mici decat valoarea lor reala. In acelasi timp, Toader Gaureanu, Marin Marin si Liliana Luchian - cu buna stiinta - si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, din materialul probator rezultand permanenta intelegere intre acestia in legatura cu modul de realizare a unor contracte economice care au condus la prejudiciul mentionat.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.