Ministrul democrat al educatiei, Mihail Hardau, si senatorul liberal Varujan Vosganian se ocupa de vanzarea unei brosuri pentru teste nationale si bacalaureat. In urma unei solicitari scrise a senatorului Vosganian, ministrul Hardau a presat conducerea inspectoratelor scolare si a caselor corpului didactic sa cumpere brosura de "antrenament" pentru examenele nationale.

"Luand act de solicitarea Uniunii Scriitorilor din Romania, prin vicepresedintele acesteia, senatorul Varujan Vosganian, va propunem spre studiu si achizitie lucrarea profesorului doctor Marian Barbu si a institutorului Alexandru Gheorghe, Medalionul literar - structura permanenta de cultura si educatie, aparuta la Craiova, 2006. Va asiguram de intreaga noastra consideratie", se arata in adresa Nr. 10.481/26.05 2006 semnata de ministrul Mihail Hardau si transmisa inspectoratelor scolare si caselor corpului didactic.

Demersul ministrului educatiei a fost facut dupa ce de la cabinetul senatorului Varujan Vosganian s-a trimis la Ministerul Educatiei o adresa in care se spune ca "lucrarea celor doi - unica prin structura, organizare si conditii grafice de exceptie, tip academic - se adreseaza tuturor educatorilor si elevilor din invatamantul preuniversitar, care in cursul scolaritatii vin sa initieze actiuni cu cartea sau isi pregatesc examenul de capacitate si bacalaureat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.