Dorinta enoriasilor din Bucovina si Dobrogea de a avea propriile mitropolii nu incinta Patriarhia
"Biserica Ortodoxa Romana mentine numarul actual al mitropoliilor", a declarat ieri purtatorul de cuvint al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, in replica la pledoaria pe care IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a tinut-o simbata, cu ocazia hramului Manastirii "Sfintul Ioan cel Nou de la Suceava", in fata a mii de credinciosi. Ierarhul de origine suceveana a aratat atunci de ce este importanta infiintarea unei mitropolii la Suceava, dar si-a sustinut in acelasi timp propria cauza, cea a reactivarii vechii Mitropolii a Dobrogei.

Desi IPS Teodosie spera sa poata sustine introducerea acestei propuneri pe ordinea de zi a Sfintului Sinod, care se intruneste astazi si miine la Bucuresti, Patriarhia a tinut ieri sa accentueze ideea ca acest lucru nu este posibil. "Pentru infiintarea unei mitropolii trebuie respectati niste pasi. Au mai existat pina acum pledoarii in acest sens, insa nu se poate supune direct la vot", sustine pr. Constantin Stoica, precizind ca in discutie pentru reactivarea mitropoliilor au fost nu doar Suceava si Constanta, ci si Tirgoviste si Curtea de Arges.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.