Nivelul Dunarii a coborat, luni, sub cota de inundatie la Galati. Debitul fluviului este si el intr-o usoara scadere, transmite corespondentul AMOS News. Hidrologii au anuntat luni dimineata ca nivelul Dunarii a coborat si ca pericolul inundatiilor dispare.

Potrivit masuratorilor facute de catre acestia, cota se afla la 596 cm, la mira hidrometrica portuara, cu 4 centrimetri sub cota de inundatie. Debitul se afla si el in scadere, valoarea masurata dimineata fiind de 12.630 mc/s.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor anunta ca in continuare se vor inregistra scaderi considerabie de debit si nivel. Prutul continua sa isi mentina valorile peste cota de pericol, nivelul masurat luni dimineata fiind de 610 cm, cu 10 cm peste cota de pericol in sectorul Oancea. Debitul raului este de 575 mc/s, in scadere fata de zilele precedente.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.