Astazi, la Parchetul General, 32 de institutii specializate in domeniul proprietatii intelectuale semneaza Protocolul „Gramofonul“.

Huberii din toata tara au inceput contraofensiva si au postat in share-uri un mesaj "antigramofon", care indeamna la "riposta" fata de Operatiunea "Gramofonul".

Mesajul se adreseaza organismelor care semneaza protocolul si le previne ca vor fi date in judecata daca vor folosi sistemul "file-sharing" pentru a-i prinde in flagrant pe useri. "E timpul sa ripostam!", se spune in finalul mesajului.

Contraofensiva hub-erilor nu s-a lasat mult-asteptata dupa anuntarea semnarii, astazi, a Protocolului "Gramofonul". Spuneam, sambata, ca, prin acest protocol, semnat de 32 de institutii, organizatii si asociatii specializate in domeniul proprietatii intelectuale, se infiinteaza un "Grup de lucru". Toate aceste organisme vor lupta contra pirateriei pe internet (impotriva sistemului de "file-sharing), sub stricta coordonare si supraveghere a unui serviciu specializat din cadrul Parchetului General. Imediat, un mesaj 'antigramofon>>, care indeamna la "riposta", a aparut pe internet si va fi postat pe mai multe huburi. In plus, pe 1 iulie, este asteptat, la Iasi, un miting de protest al internautilor, care au probleme din cauza ofensivei autoritatilor.

Cum era de asteptat, userii de huburi contraataca fata de semnarea Protocolului "Gramofonul", care are loc, astazi, la sediul Parchetului General. Astfel, un mesaj "antigramofon" a fost postat pe un site, indemnand la riposta fata de ceea ce incearca autoritatile sa faca - limitarea "sheruririi" de filme, muzica, programe si jocuri in interiorul retelelor de cartier, in special in cazul celor care le comercializeaza.

Ofensiva

Cele 32 de institutii, organizatii si asociatii specializate in domeniul proprietatii intelectuale vor declansa ofensiva fata de pirateria pe internet si, implicit, fata de userii de huburi. Operatiunea de mari proportii va fi demarata, in intreaga tara, dupa 10 zile de la semnarea Protocolului "Gramofonul", fiind mai bine organizata, daca, pana acum, au avut loc doar actiuni disparate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.