Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a declarat ieri unui post tv local din Baia Mare, ca se asteapta chiar si la proteste publice din cauza pierderilor de vieti omenesti in Irak sau Afganistan. Ministrul Aparari Nationale a precizat ca se asteapta in orice moment la reactii din partea societatii civile care ar putea solicita retragerea trupelor romanesti din Afganistan si Irak ca urmare a deceselor in randul militarilor. "Nemultumiri pot apare in cele mai neasteptate imprejurari. Ma astept la o reactie a societatii civile care sa ceara retragerea trupelor romanesti din zonele de conflict", a spus Atanasiu.

Teodor Atanasiu a mentionat, pe de alta parte, ca militarii romanii care opereaza in Irak si Afaganistan sunt profesionisti si cunosc foarte bine riscul la care se expun. Plecarile acestora in strainatate au fost voluntare dupa evaluarea situatiei din tarile unde urmau sa activeze. Atanasiu a mai precizat ca prezenta trupelor in cele doua tari arata ca Romania este un membru activ al NATO.

Ministrul si-a exprimat regretul pentru moartea accidentala a sublocotenentului Ionel Gheorghita Dragusanu care activa in Afganistan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.