«Grupul de lucru» incepe razboiul cu internautii 32 de institutii, organizatii si asociatii vor lupta contra userilor de „file-sharing“

Protocolul "Gramofonul" va fi semnat, luni, de toate institutiile implicate in combaterea infractiunilor de proprietate intelectuala. Actiunile derulate de viitorul "Grup de lucru", cum este denumit in Protocol, cuprind si ceea ce deja se intampla de cateva luni incoace: combaterea pirateriei pe Internet si folosirea sistemului de "filesharing".

Daca pana acum au avut loc in tara actiuni disparate impotriva userilor acestui sistem, sub comanda acestui "Grup de lucru", toate autoritatile implicate in aceasta vasta operatiune vor "vana" organizat retelele de cartier si utilizatorii programelor oDC si DC++.

Proiectul Protocolului "Gramofonul", pe care ziarul nostru l-a prezentat integral si in exclusivitate, a primit forma finala, care va fi semnata, pe 26 iunie, de toate cele 32 de institutii implicate in combaterea infractiunilor de proprietate intelectuala. Actiunile derulate de viitorul "Grup de lucru", asa cum este denumit in Protocol, cuprinde inclusiv ceea ce deja se intampla de cateva luni incoace: combaterea pirateriei pe internet, respectiv folosirea sistemului de "file-sharing". Vor fi urmariti utilizatorii programelor oDC si DC++, in special cei care comercializeaza orice fel de material digital luat din retelele de cartier, dar nici ceilalti useri nu vor fi ocoliti.

Conducerea Ministerului Public a anuntat, ieri, ca luni, la ora 11, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, va fi semnat Protocolul de colaborare intre institutiile cu atributii in aplicarea si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Scopul Protocolului este, potrivit unui comunicat de presa", acela de a institui o structura formala, denumita «Grupul de lucru pe probleme de proprietate intelectuala», apta sa cunoasca indeaproape si sa analizeze problemele de natura legislativa sau de aplicare a legii, pe care le intampina domeniul proprietatii intelectuale in Romania si sa ofere solutii pentru rezolvarea acestora". Infiintarea acestei structuri are ca obiectiv principal realizarea unei cooperari eficiente intre institutiile de stat cu atributii in aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala si sectorul privat, sub coordonarea Ministerului Public.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.