Noua persoane au murit, iar alte sase sunt date disparute in urma ploilor puternice, insotite de grindina si descarcari electrice din ultimele zile
Inundatiile care au afectat opt judete ale tarii au facut noua victime, dintre care sapte in judetul Bistrita-Nasaud, una din Maramures si una din Arad. Numarul persoanelor date disparute a scazut la sase, dupa ce cadavrul unei femei a fost descoperit sub o gramada de lemne din comuna Tarlisua. 626 de persoane au fost evacuate din calea apelor: 400 din Bistrita-Nasaud, 123 din Galati, 88 din Maramures si 15 din Salaj. Inundatiile provocate de ploile abundente in 87 de localitati, in timp ce la 15 dintre acestea accesul este ingreunat.

Se inregistreaza 1.437 de locuinte avariate, 41 in pericol de prabusire si 36 distruse. Totodata, 1.747 de gospodarii si anexe gospodaresti sunt afectate, iar 162, distruse. Apele au mai afectat sase sedii de institutii, 78 de poduri, 448 de podete si traversari pietonale, 114 kilometri de drumuri comunale, 16 kilometri fiind inchisi circulatiei, si 76 de kilometri de drum judetean. Totodata, zece localitati au ramas fara energie electrica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.