Peste o mie de hotelieri, administratori de restaurante, mici comercianti, patroni ai firmelor de agrement din statiunile Mamaia, Venus, Jupiter si Neptun Olimp, precum si taximetristi independenti au organizat miercuri un miting in fata Prefecturii Constanta, protestand fata de lipsa de implicare a Guvernului in elaborarea unei strategii eficiente in domeniul turismului litoral.

Unul dintre principalii organizatori ai protestului, Saledin Ageacai, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a declarat corespondentului ROMPRES ca actiunea de amploare la care au participat, deopotriva, si salariatii unitatilor hoteliere si de alimentatie publica vrea sa atraga atentia asupra pericolului iminent al falimentarii turismului de pe litoral, in contextul lipsei unei strategii unitare si a unor masuri legislative favorizante.

"Problema plajelor transmise cu chirie catre terti operatori privati, ce nu au alte activitati economice specifice pe litoral, a declansat aceste proteste, pentru ca ne-am vazut prima data falimentate afacerile, odata cu aparitia tarifelor exuberante pentru inchirierea sezlongurilor de pe nisip", a precizat Saledin Ageacai.

Liderul asociatiei patronale a mai subliniat faptul ca problemele cu care se confrunta investitorii din turism pe litoral sunt specifice oricarei activitati sezoniere si, in consecinta, ar trebui elaborata o legislatie adecvata, cu facilitati fiscale, care sa sprijine dezvoltarea acestei ramuri economice ce creeaza in sezonul estival peste 40. 000 de locuri de munca, dar care este amenintata sa sucombe in urmatorii doi trei ani.

Participantii la miting au inmanat o scrisoare de protest subprefectului Adrian Nicolaescu in care se arata ca, desi sezonul estival este in plina desfasurare, gradul de ocupare al structurilor de cazare se mentine inca sub limita de 50% in cursul saptamanii si abia atinge 60 de procente in week-end, in vreme ce anul trecut, in aceeasi perioada, hotelurile erau pline in proportie de 90%.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.