Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au amanat ieri, pentru data de 28 iunie, judecarea dosarului omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Cauza a fost amanata pentru ca judecatorii Tribunalului Bucuresti nu au trimis dosarul de fond, desi au solutionat deja, prin respingere, exceptia de neconstitutionalitate invocata prin avocat de catre Sorin Ovidiu Vantu.

Omul de afaceri este acuzat in acest dosar de fals si uz de fals, intrucat ar fi contrasemnat in declaratia referitoare la autorizarea BID date false privind sursa fondurilor utilizate ca participatie la capitalul social al bancii, precum si pentru ca ar fi folosit o adeverinta a SC Sovinvest SA Bucuresti care atesta in mod nereal calitatea sa de investitor la Fondul National de Investitii. Sorin Ovidiu Vantu a sustinut ca a semnat doar chestionarul si declaratia, nu toata documentatia privind constituirea BID. Pe 15 iunie 2005, Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare de catre magistratii Judecatoriei sectorului 1 si a fost obligat la plata a peste un miliard de lei vechi cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

De asemenea, au fost anulate inscrisurile false pe baza carora a fost dat aviz favorabil constituirii BID.
Impotriva hotararii de condamnare, Vantu a formulat apel la Tribunalul Bucuresti. In august 2005, magistratii tribunalului au admis apelul formulat de Sorin Ovidiu Vantu, au casat hotararea de condamnare si au trimis dosarul spre rejudecare la Judecatoria sectorului 1.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.