Tunul de un miliard de euro din Baneasa si-a gasit unul dintre beneficiari. Gigi Becali a confirmat ca este pe punctul de a obtine 27 de hectare in zona de nord a Capitalei. Cererea lui Becali "a prins verde" la toate institutiile statului. Acestea nu au observat insa dosarul de retrocedare formulat de Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), care a mostenit de la Institutul de Cercetari Agronomic 40 de hectare in Baneasa.

Jurnalul National a publicat in repetate randuri itele afacerii de un miliard de euro in Baneasa. Statiunile de cercetare erau la acea vreme sub presiunea investitorilor imobiliari care au simtit imediat valoarea terenului din Baneasa. In zona, un metru patrat de teren poate ajunge si la suma de 1.000 de euro. La scurt timp s-au confirmat insa supozitiile Jurnalului National: Gigi Becali este interesat de terenul celor doua institute de cercetare de pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad. In numele cumpararii unor drepturi litigioase, latifundiarul din Pipera este pe punctul de a primi validarea pentru 27 de hectare in zona de nord a Capitalei. Terenul pe care Becali il vizeaza se gaseste in administrarea ADS-ului si cuprinde atat zona Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa, precum si pe cea a Institutului de Cercetare pentru Protectia Plantelor Bucuresti.

AFACERE CU IZ

Cumpararea drepturilor litigioase este metoda cea mai simpla pentru a intra in posesia unor adevarate bogatii imobiliare. Becali sustine ca a cumparat drepturile litigioase ale unui fost detinut politic cu sapte milioane de euro. Acesta a avut teren in zona celor doua unitati de cercetare. Pe de alta parte, directorul Institutului de Cercetare pentru Protectia Plantelor Bucuresti a afirmat ca nu pot exista proprietari pentru terenul unitatii pe care o conduce. "Aici se gaseau grajdurile regale si alte constructii care serveau administratiei necesare. Nu are cine sa vina si sa imi ceara mie terenul, nu are cum sa dovedeasca ca a avut aici din moment ce ele au apartinut casei regale", sustine Horia Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.