Al cincilea internaut bucurestean a ajuns pe mainile politistilor, in cadrul operatiunii „Gramofonul“. „Mascatii“ au descins, in urma cu o saptamana, in apartamentul unui inginer pensionar, unde au gasit un adevarat laborator clandestin de inscriptionare a DVD-urilor si CD-urilor

Ofiteri de la Investigarea Fraudelor Sector 5 impreuna cu luptatori SPIR au descins in apartamentul unui pensionar, de profesie inginer din Capitala, unde au gasit, asa cum se asteptau, un adevarat laborator clandestin de inscriptionare DVD-uri sau CD-uri. Chiar in momentul perchezitiei, Ionel Butnaru, de 57 de ani, se pregatea sa onoreze o comanda. Barbatul se ocupa de copierea ilegala din reteaua de internet de filme, programe software, jocuri si muzica, pe care le comercializa ulterior pe piata bucuresteana si in judetele limitrofe.

Politistii bucuresteni il aveau in vizor pe Ionel Butnaru de mai bine de trei luni, timp in care au strans probe impotriva acestuia. De profesie inginer, actualmente pensionat pe caz de boala, barbatul este un pasionat de calculator. Potrivit anchetatorilor, "meseria" in care se specializase in ultimul timp ii asigura traiul de zi cu zi. In locuinta sa din strada Mariuca nr. 2, sector 4, Butnaru isi amenajase un studio clandestin. Barbatul copia ilegal din reteaua internet filme, programe software, jucuri si muzica, iar CD-urile si DVD-urile pirat le vindea atat in Capitala, cat si in judetele limitrofe.

Retea proprie de distributie

Ionel Butnaru avea o retea proprie de distributie. Anchetatorii spun ca barbatul era ajutat de cativa oameni de incredere, care vindeau CD-urile si DVD-urile in piete, targuri sau chiar la colt de strada. De asemenea, tot prin intermediul acestor persoane, Butnaru onora comenzile venite prin telefon sau prin e-mail. In schimb, acesta se ferea sa primeasca persoane straine in casa, asa ca cei care doreau sa cumpere astfel de CD-uri si DVD-uri veneau numai insotiti de acele persoane de incredere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.