Refuzul lui Calin Popescu Tariceanu de a asista la discursul tinut de seful statului in fata Parlamentului este un gest fara precedent in istoria postdecembrista

Nici macar la o zi dupa eveniment, Tariceanu nu s-a simtit dator sa dea explicatii. Atit premierul, cit si purtatoarea lui de cuvint, Oana Marinescu, au tacut milc ieri pe acest subiect, astfel incit nu exista inca o motivare oficiala a absentei lui Tariceanu. "Are un program incarcat", se auzeau luni explicatii din zona staff-ului liberal-guvernamental.

Potrivit site-ului de Internet al Guvernului insa, pe agenda prim-ministrului nu figura decit un singur punct demn de luat in seama: "Ora 14.30: Intrevedere cu Robin Barnett, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania". La ora la care Basescu isi incepea speech-ul in fata senatorilor si deputatilor, premierul si-a facut de lucru, chemindu-l la el pe ministrul Educatiei, Mihail Hardau. Daca pedistul s-a grabit apoi spre Parlament si a prins ultima parte a discursului, Tariceanu a ramas la el in birou, telespectator.

Se pare ca mai-marele PNL nu s-a rezumat la un gest personal de sfidare a neprietenului de la Cotroceni. Potrivit unor surse din PNL, el ar fi regizat actiunea mai ampla a liberalilor de sfidare a sefului statului. Tariceanu i-ar fi sunat personal pe ministrii partidului prezenti la sedinta comuna si le-ar fi dat dispozitie sa nu ia loc la masa Guvernului, potrivit cutumei, ci in bancile parlamentare. Oamenii s-au conformat, cu exceptia lui Gheorghe Flutur, de la Agricultura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.