Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a dezvoltat, ieri, o intreaga teorie conspirationista in fata colegilor sai din PD, pentru a justifica faptul ca orice persoana putea, sambata, sa ia, din ministerul sau, subiectele la testele nationale. Potrivit unor surse din PD, Hardau a sustinut ca delegatia Inspectoratului scolar din Dambovita ar fi fost oprita de niste politisti, ceea ce ar fi permis ziaristului de la Adevarul sa se substituie acestei delegatii. in plus, Hardau a sugerat ca directorul Serviciului National de Evaluare - care a fost destituit - ar fi fost inteles cu ziaristii, intrucat a dat dispozitie portarului, in dimineata zilei de sambata, sa nu-i mai legitimeze pe cei care veneau dupa subiecte si a cerut ca o usa care se deschidea pe baza de cartela sa fie deschisa.

Toate aceste teorii aiuritoare si fara nicio legatura cu realitatea demersului jurnalistic al ziarului Adevarul au fost expuse in sedinta Biroului Permanent National al PD, iar colegii sai de partid le-au preluat fara niciun fel de rezerve. in consecinta, presedintele PD, Emil Boc, le-a spus ziaristilor ca trebuie verificat daca a fost vorba de o neglijenta sau de un functionar vinovat de luare de mita. "Lucrurile au fost prea bine unse", a spus Boc. Ulterior, intrebat daca ii suspecteaza pe ziaristi ca au dat mita pentru a-i inscena ministrului Hardau acest scandal, liderul PD a dat inapoi si a spus ca se referea la un caz teoretic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.