Prieteni si admiratori, rude si colegi au avut ocazia ieri-dimineata sa-si ia ramas-bun de la cel care, mai bine de 70 de ani, a indulcit inimile romanilor: Maestrul Gica Petrescu

"Gica Petrescu nu a fost singur. El a fost singur poate doar in sufletul sau. (...) Nu este nici un mister in jurul lui, doar misterul discretiei. Pentru ca nobletea adevarata este discretia". Cuvintele ii apartin Dianei, nepoata artistului.

EXEMPLU

Timp de cateva ore, trupul neinsufletit al marelui cantaret a fost depus la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane, acolo unde artistul si-a petrecut o mare parte din viata. Pe acordurile propriilor sale melodii, oamenii incercau sa-i faca o caracterizare lui Gica Petrescu: "Un om foarte discret, complex si rafinat, care a ales sa se retraga din viata mondena o data cu moartea sotiei sale, Cezarina" sau "Marele si Eternul Gica va ramane vesnic in inimile noastre. Pentru vechile generatii el a insemnat tineretea si copilaria, pentru tinerii de azi el semnifica exemplul muzicii romanesti".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.