Premierul Tariceanu a demis-o ieri pe Paloma Petrescu(foto), pentru incidentul de la Serviciul National de Evaluare si Examinare

Documentul de demitere a Palomei Petrescu a fost publicat ieri in Monitorul Oficial, iar "la Ministerul Educatiei nu mai este nevoie sa se trimita nici un act", a informat Biroul de presa al Guvernului. Cu toate acestea, Paloma Petrescu isi continua ieri activitatea de secretar de stat.

Document-surpriza

"Nu am fost informata de decizia premierului. Nici macar de la televizor nu am aflat de demiterea mea. Eu ma aflu acum la Camera Deputatilor", a spus Paloma Petrescu. De fapt, secretarul de stat nici nu avea in vedere o posibila demitere.

"Nu intentioneaz sa-mi dau demisia. Mai mult chiar, lucrez la detalii privind testele nationale si examenul de bacalaureat. Nu ma consider vinovata de nimic, intrucit, in calitatea de presedinte al Comisiei nationale de examen, am dispus pentru fiecare subaltern sarcini foarte precise, iar ei trebuie sa raspunda de felul cum si le indeplinesc", spunea Petrescu

Soldat disciplinat

Mihail Hardau a declarat ca va respecta decizia premierului cu privire la demiterea Palomei Petrescu. "Au fost situatii mult mai grave in sistem si nu am vazut atita determinare la nivelul primului-ministru", a spus Hardau.

Dupa semnarea actului de eliberare din functie a secretarului de stat, ministrul Educatiei a declarat: "Sint un soldat disciplinat. Respect ordinele. Pina acum era o discutie ipotetica. Acum avem certitudine. Asa ca ma supun deciziei premierului".

Tot ieri, premierul Tariceanu i-a cerut "soldatului" Hardau sa preia conducerea organizarii si desfasurarii testelor nationale si a examenului de bacalaureat, pe care sa le supravegheze personal.

Alianta cu educatie precara

Democratii au sarit ieri in ajutorul ministrului Educatiei, Mihail Hardau. Ei au iesit la contraatac impotriva colegilor de Coalitie de la PNL si UDMR.

Liberalii au iesit in zilele acestea cerind demiterea lui Hardau. La fel si liderul UDMR Marko Bela, care a cerut ca pentru incidentul de simbata sa fie sanctionat "cineva din conducerea ministerului, ministrul sau secretarul de stat".

Tariceanu, acuzat pentru dubla masura

Primul luat in vizor de democrati a fost chiar premierul Tariceanu, care declarase ca o va demite pe Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei din partea PD. "Este una dintre atributiile premierului de a demite sau de a numi secretari de stat", spune Boc, adaugind ca partidul pe care il conduce accepta decizia premierului Tariceanu.

Gestul acestuia, insa, nu a ramas netaxat. "Ne-am fi asteptat ca domnia sa sa aiba acelasi tratament si fata de alte persoane care in situatii similare au produs incidente simi lare in planul imaginii. Este imposibil sa nu observam discrepanta de tratament care exista", s-a grabit sa-i reproseze Boc lui Tariceanu. El a facut trimitere la problema fluturasilor cu integrarea, despre care premierul a sustinut ca au fost facuti fara acceptul sau, la scurgerile de informatii in presa dinspre Ministerul Apararii Nationale sau la publicarea in Monitorul Oficial a unor date secrete cu privire la unele locatii care tineau de domeniul strict secret.

"N-am auzit de nici un fel de sanctiune in nici una dintre aceste situatii", a intarit Boc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.