Pentru instruirea managerilor de spitale din Romania vor fi adusi profesori francezi.

Astazi se inaugureaza Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), institutie prin care vor fi obligati sa treaca toti cei ce doresc sa se inscrie la concursurile pentru ocuparea posturilor de manager de spital. "Aceste cursuri sint o conditie minimala pentru a putea participa la concurs. Toate celelalte diplome si certificate obtinute in domeniul managementului sanitar conteaza in plus la momentul sustinerii concursului, ele adu--cind puncte suplimentare candidatilor", spune ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Primul val de studenti ai acestei scoli va beneficia de un curs intensiv, care se va desfasura pe perioada a doua luni. Cu toate acestea, chiar daca vor obtine postul de manager de spital, absolventii trebuie sa se intoarca, din toamna, la scoala, pentru inca o sesiune de studii.

Profesori francezi pentru manageri romani

"Noii directori de spitale vor fi obligati, prin contract, ca in primul an petrecut in acea functie sa efectueze un curs complet de sase luni la SNSPM. Cine nu il va face, isi va pierde postul", adauga Nicolaescu. Unul dintre motivele pentru care se impune al doilea curs este ca, incepind din toamna, SNSPM va beneficia de ajutorul unor profesori veniti de la Scoala de Management Sanitar din Rennes (Franta).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.