Ministrul Mihail Hardau a declarat, ieri, ca a cerut Corpului de Control al Ministerului Educatiei sa inceapa o ancheta proprie, pentru a descoperi circumstantele in care a putut sa aiba loc "acest fapt incalificabil".

Aceasta este cea de-a treia ancheta, dupa cea demarata de politie si dupa ancheta interna ce se desfasoara in cadrul SNEE. Ministrul Hardau l-a numit, ieri, pe Cristian Mirescu director interimar al Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE) in locul lui Adrian Stoica.

"Astept decizia domnului Mirescu cat priveste pe cele trei persoane cercetate in acest incident: Carmina Cretu, Rozalia Doicescu si Oana Turtoi", a spus ministrul, fara a face vreo precizare privind gradul de vinovatie a acestora. Potrivit reprezentantilor MEdC, Oana Turtoi, in calitate de secretara a Serviciului National de Evaluare si Examinare, este cea care ar fi trebuit sa ceara delegatia jurnalistului de la Adevarul, Carmina Cretu, secretara Comisiei Nationale de Organizare a Testelor Nationale, ar fi trebuit sa reprezinte cel de-al doilea filtru de control, iar Rozalia Doicescu, inspectoarea de istorie, este cea care i-ar fi inmanat jurnalistului plicurile cu subiecte, de vreme ce aceasta era menirea dumneaei in ziua cu pricina.

Hardau crede ca e tinta lui Tariceanu

"Nu am desemnat alta persoana in fruntea Comisiei, Paloma Petrescu isi pastreaza aceasta atributie", a precizat Hardau, adaugand ca nu e de acord cu decizia premierului de a o demite. "tinta premierului sunt eu, nu secretarul de stat! si nu inteleg aceasta determinare evidenta a domnului Tariceanu, in acest caz. Au fost situatii mult mai grave - scurgeri de informatii, publicare in Monitorul Oficial a unei locatii secrete - si nu s-au mai luat astfel de decizii. Oricum, pana in acest moment, eu nu am primit nicio hartie in acest sens, nu exista decat o declaratie televizata!".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.