Cu doua zile inainte de examen, subiectele testelor nationale se dau oricarui trecator de pe strada
Caz zguduitor la Ministerul Educatiei: subiectele testelor nationale au fost date unui jurnalist de la ziarul Adevarul, fara ca cineva sa-l legitimeze. Sambata dimineata, jurnalistul Florin Pupaza a intrat in sediul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE), dupa ce portarul ministerului l-a indrumat spre locul de unde poate ridica subiectele pentru teste nationale. In cladirea SNEE, nimeni nu i-a cerut actul de identitate si nici delegatia nominala din partea Comisiei Judetene de Teste Nationale. Ziaristul a spus ca reprezinta judetul Dambovita, dupa care i s-au dat 32 de plicuri cu subiecte la Istoria romanilor si opt plicuri cu bareme de corectare. A fost pus apoi sa-si treaca numele intr-un tabel si sa semneze.

A iesit cu subiectele in mana si, din nou, nimeni nu i-a cerut socoteala. Plicurile au fost predate la politie, care a demarat cercetari sub supravegherea unui procuror. si Ministerul Educatiei a inceput o ancheta. Ministrul Hardau a multumit ziarului Adevarul pentru ca i-a aratat ce "brese" are in sistem. Presedintele Comisiei Nationale de Teste Nationale, Paloma Petrescu, a cerut sanctionarea ziaristului, care "a sustras subiectele", dupa care a schimbat placa si a spus ca membrii Comisiei au dat dovada de neglijenta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.