La intrarea in sala de judecata Ovidiu Tender a declarat ca este increzator in decizia pe care o vor lua judecatorii si ca va fi reconfirmata hotararea Tribunalului Bucuresti din 5 iunie, prin care mandatul de arestare a fost revocat. El a fost arestat pe 3 martie, insa Tribunalul Bucuresti a revocat manda-tul de arestare, pe motiv ca procurorii au incalcat procedurile legale. Parchetul nu a fost de acord cu decizia instantei de fond, inaintand recurs la Curtea de Apel.

Instanta a apreciat ca decizia de revocare a mandatului de arestare hotarata de Tribunalul Bucuresti, pe 5 iunie, a fost luata incalcandu-se anumite proceduri. Magistratii Curtii de Apel au considerat ca instanta de fond trebuie sa judece in acelasi dosar cererea de revocare a mandatului de arestare pe motive procedurale impreuna cu cea care priveste situatia starii de sanatate a omului de afaceri.

Judecatorii au considerat ca trebuie stabilit daca aceasta cerere a fost dijunsa legal dintr-o alta cerere de revocare a mandatului pe motive medicale, care se afla tot pe rolul Tribunalului Bucuresti. Instanta a ramas in pronuntare in aceasta cauza. Daca judecatorii vor hotari ca cele doua cereri au fost separate nelegal, atunci dosarul lui Ovidiu Tender va fi retrimis la Tribunalul Bucuresti. In sala de judecata a fost prezent si Silviu Prigoana, ca sustinator al cauzei lui Ovidiu Tender, declarand presei ca a venit sa vada "daca va emigra in strainatate sau nu".

Acesta este urmarit penal de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de Marian Iancu in dosarul "Rafo Carom" pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Procurorii ii acuza pe cei doi ca au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.

Ovidiu Tender este urmarit penal de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de Marian Iancu, in dosarul Rafo-Carom pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica si un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ 2.700 miliarde lei vechi.