CNSAS a dat ieri verdictul in cazul Dan Voiculescu, dar nu l-a facut public. Surse din institutie afirma ca votul a fost in defavoarea liderului PC: a facut politie politica

Zi de tensiune maxima ieri pentru membrii Colegiului CNSAS. Sub presiunea zecilor de telefoane, primite atit din mediul politic, cit si din presa, cei zece membri au votat abia dupa aproximativ cinci ore de deliberari asupra cazului Dan Voiculescu. Marea dilema pe care au avut-o de rezolvat a fost aceea daca notele informative date de acesta in tinerete au presupus o activitate de politie politica.

Cu alte cuvinte, daca cineva care a fost "turnat" de Voiculescu a avut de suferit din aceasta cauza. Iar parerile au fost impartite. Chiar daca unii au considerat ca probatoriul nu este sustinut de suficiente dovezi pentru politie politica, atitudinea lui Dan Voiculescu fata de Colegiu si amenintarea sa cu judecata si-au adus si ele o contributie la rezultatul final al votului.

Note informative olografe

Dosarul de retea al lui Dan Voiculescu, cuprinzind doua volume de circa doua sute de pagini, contine si note informative scrise chiar de liderul PC. Intrucit cele mai multe vizeaza relatiile sale cu strainatatea, a fost insa foarte greu de urmarit care au fost consecintele lor. Sursa "Mircea", al carei nume a fost schimbat ulterior cu "Felix" si care era pe de alta parte urmarit sub numele de cod "Dorin", relata intilnirile pe care le avea cu partenerii de afaceri straini, dupa cum spun unii membri ai CNSAS.

"Note de serviciu", le-au considerat unii membri ai Colegiului, la unison cu Dan Voiculescu. Dovezi clare de politie politica, au spus altii. Microfilmele au fost cercetate si ele pe ultima suta de metri de o comisie mixta SRI-CNSAS, din partea acestei din urma institutii facind parte presedintele Colegiului, Claudiu Secasiu, si secretarul Constantin Buchet. Desi contin informatii in plus fata de dosar, acestea nu au reusit sa schimbe opinia privind activitatile de politie politica, intr-un sens sau altul. Tocmai pentru a mai elimina din temeri, s-a vizionat si inregistrarea audierii de marti a lui Dan Voiculescu la sediul CNSAS. Raspunsurile si explicatiile sale au fost analizate din nou de cei zece.

Rezultatul votului nu a fost insa facut public. "Decizia luata urmeaza sa fie redactata si i se va comunica domnului Voiculescu, singurul care poate s-o afle in conformitate cu prevederile legii", a declarat purtatorul de cuvint al CNSAS, Cazimir Ionescu.

In asteptarea deciziei

La rindul sau, Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, a precizat ca hotarirea este definitiva. "Domnul Voiculescu ne poate da de baut sau ne poate injura in televiziunile dumnealui", a spus Dinescu. Pina la inchiderea editiei, Dan Voiculescu nu primise instiintarea de la CNSAS privind rezultatul votului. "Imediat cum o va primi, va face o conferinta de presa", a spus Vincentiu Purcarea, consilierul lui Dan Voiculescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.