Fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, condamnat pentru inalta coruptie, a primit un certificat de buna purtare din partea conducerii inchisorii unde isi executa pedeapsa, eliberarea lui fiind de acum doar o chestiune de zile

Reporterii "Averea" au aflat culisele incredibile ale acestei eliberari-surpriza. Pavalache executase pana ieri trei ani si opt luni de inchisoare. Legea prevede insa ca un detinut poate beneficia de eliberare conditionata, inainte de termen, numai daca a ispasit din pedeapsa doua treimi. La Pavalache, termenul s-ar fi implinit in luna octombrie, dar Penitenciarul Giurgiu a avizat ieri, favorabil solicitarea de eliberare, intrucat s-a apreciat ca el a avut un comportament ireprosabil in detentie.

A tiparit revista bisericii din puscaria Rahova

Surse judiciare ne-au marturisit, in exclusivitate ca la Pavalache n-ar fi cantarit denuntul impotriva lui Adrian Nastase, pe care l-a acuzat la DNA ca i-a pretins mita o geanta cu bani pentru un post in Guvern, ci 30 de rapoarte de buna purtare. In detentie, Pavalache s-a apropiat de Dumnezeu. Revista capelei din Penitenciarul Rahova n-ar fi vazut lumina tiparului daca fostul consilier de la Palatul Victoria nu s-ar fi ocupat de ea. "A scris la revista capelei si a contribuit si la tiparirea ei. Parintele de la Rahova a mentionat intr-unul dintre rapoarte ca detinutul Pavalache l-a ajutat enorm!", ne-a declarat un oficial din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (AND).

De altfel, Pavalache a fost scos la munca la ferma de la Bragadiru, de unde a primit alte "bile albe". "N-a strambat niciodata din nas la munca! La Bragadiru a dat si cu vopsea, a muncit si la crescatoria de porci", au adaugat sursele noastre.

Coleg la arest cu un director de la Agricultura si un magistrat

Pavalache a fost "coleg de munca" la ferma de porci cu fostul director din Ministerul Agriculturii Dan Jiga, care executa si el o condamnare pentru coruptie, dar si cu ex-procurorul Cristian Bojinca, incatusat in celebrul dosar "Mita pentru Shimon Naor". "Acolo sunt si tot soiul de persoane. Pavalache nu e prieten doar cu Jiga sau cu Bojinca. E un detinut sociabil care se intelege cu ceilalti colegi. N-a provocat niciodata vreun scandal, nici la Rahova, nici la Bragadiru si nici la Giurgiu, unde este inchis acum. In plus, s-a considerat ca el a tinut legatura cu familia si ca eliberarea lui nu prezinta pericol pentru sociatate", ne-au mai dezvaluit sursele noastre.

Fostul consilier a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru ca ar fi cerut 4.000.000 de dolari mita ca sa intervina pentru resuscitarea Bancii Internationale a Religiilor.

Din arest, el a divulgat faptul ca i-a dat mita ex-premierului Adrian Nastase o geanta de voiaj ticsita cu bani pentru a-l numi consilier guvernamental si ca, ulterior, in schimbul mentinerii in functie i-ar fi trimis prin intermediul lui Serban Mihailescu tablouri si statuete de valoare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.