Liderii europeni reuniti la summitul UE de la Bruxelles vor confirma azi ca data de 1 ianuarie 2007 ramine valabila

Summitul de vara al Uniunii Europene care a inceput ieri-seara a fost precedat de intilnirea liderilor populari la castelul din Meise, din apropierea Bruxelles-ului, la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al PPE, ne-a asigurat ca, in rindul liderilor populari, sentimentele sint "foarte pozitive" privind aderarea Romaniei si Bulgariei la 1 ianuarie 2007. "Singura problema ramasa este una de securitate si aceasta se refera doar la cazul Bulgariei, care se confrunta cu o mafie pe care trebuie sa faca eforturi sa o elimine. Oamenii mor pe strada in Bulgaria din cauza acestei mafii. Mafia nu poate intra in UE o data cu Bulgaria. Romania nu are astfel de probleme, si in cazul ei avem o parere foarte buna pentru 2007", ne-a declarat Lopez Isturiz.

Presedintele Traian Basescu se arata increzator ieri, inaintea inceperii summitului, ca rezolutia finala a Consiliului European va contine data de 1 ianuarie 2007 ca data a aderarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.