Gino Iorgulescu a vindut in aceeasi zi, la preturi disproportionate, bucati din acelasi teren soferului si institutiei conduse de Dragomir. Presedintele FC National, Constantin Iacov, va depune o plingere penala impotriva sefului LPF, Dumitru Dragomir, pe care il acuza de luare de mita

"Se stringe latul, domn Mitica!", l-a amenintat ieri presedintele echipei FC National, Constantin Iacov, pe seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Presedintele bancarilor a declarat ca va face o plingere penala impotriva lui Dragomir, pe care il acuza de luare de mita. ,,Sper ca este pentru ultima oara cind vorbesc despre Dumitru Dragomir. Poate acum va avea decenta si va demisiona. O dovada mai clara decit aranjamentul cu terenul pe care s-a construit sediul LPF nu cred ca exista. Aceasta tranzactie demonstreaza ca Mitica Dragomir face ce vrea cu banii Ligii’’, a afirmat finantatorul din Cotroceni, care, spun surse apropiate clubului, a fost transferat in fotbal de la afacerile cu pizza sub recomandarea de "fin al lui Victor Ponta".

"Matusa" soferul

Mai exact, Iacov a prezentat documente conform carora, in data de 4 aprilie 2001, LPF a cumparat de la Gino Iorgulescu un teren cu o suprafata de 1.497,21 mp la un pret de 237,10 dolari/ mp. In aceeasi zi insa, soferul presedintelui LPF, Florin Bogdan Badita, a achizitionat din acelasi lot de pamint detinut de Gino Iorgulescu, care a fost numit ulterior manager la selectionata LPF, o suprafata de 351,79 mp la pretul de doar 61,73 dolari/mp. ,,Mi se pare absurd ca, in aceeasi zi, LPF sa cumpere un teren cu 237 de dolari, iar o alta persoana - Florin Badita - sa achizitioneze acelasi teren cu 61 de dolari, mai ales ca acesta din urma avea pe el si o constructie la rosu. Tot intimplator, acest Florin Badita a fost sofer al lui Mitica Dragomir si ulterior a ajuns administrator la SC BODU SRL, firma aflata in proprietatea lui Bogdan Dragomir, fiul presedintelui LPF.

De altfel, in 24 mai 2004, Florin Badita vinde firmei la care este administrator acea suprafata de teren la pretul de 75 de dolari/mp. Prea multe coincidente, este de science-fiction. Nu cred ca exista proprietar de echipa de fotbal in Romania caruia sa-i convina ca un teren sa se vinda de patru ori mai scump. Pentru ca la LPF sint si banii nostri. Vom face toate demersurile legale pentru aflarea adevarului’’, a declarat Iacov.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.